User Tools

Site Tools


languages:macedonian

ПРИДРУЕТЕ СЕ НА ВЕГАНСКАТА ПАРТИЈА.
Што значи да се биде Веган?
Да се ​​биде Веган значи дека во најголема можна мера, никогаш не им штетиме на животните.
Ние се спротивставуваме на поддршка на активности кои вклучуваат колење или експлоатација на животни од несуштински причини.


Веганска филозофија и политички фокус.
Веганите се спротивставуваат на специфизам, риболов, лов, заробување и одгледување на животни, особено фабрика за одгледување животни.
И покрај работата на активистите за заштита на животните, животните сè уште се експлоатирани од луѓе за лична корист.
Веганската партија сака да ги заштити животните од ропски животи и смртни случаи да станат храна.

Ние веруваме во слобода за сите живи суштества и дека преку веганизмот можеме да направиме разлика со пренасочување на пари што во спротивно може да предизвика штета на животно кон веганска алтернатива.

Ние ја создадовме Веганската партија за секој да може да го промовира и шири веганизмот.
Не треба да се регистрирате, само кликнете на уредување и обидете се.

Сите измени направени на оваа страница се анонимни, имајте предвид дека секој може да ја уреди страницата HTML и да ги кодира сопствените тракери или експлоатации, ако најдете нешто криминално, пријавете го, ако сакате вашите измени да го покажат вашето корисничко име, ве молиме создадете сметка.

Може да објавувате анон страници или да извршувате анонски измени со или без сметка, нашиот систем ја зачувува IP-то на сите уредувања приватно и редовно ги уништува, ние не охрабруваме невегански работи, а понекогаш и вашата страница може да се избрише или измени случајно, дури и ако е веганска .

Овие страници може да содржат работи што сè уште не биле модерирани, слободно умерете нешто.

Веганите не јадат месо, пијат млеко од животинско потекло, јадат јајца од животни или јадат мед од пчели, Веганите не купуваат вистинско крзно или кожа.

Веганизмот е практика на воздржување од употреба на производи од животинско потекло, особено во исхраната, и придружна филозофија што го отфрла стоковиот статус на животните.
Поединец кој ја следи диетата или филозофијата е познат како Веган.

languages/macedonian.txt · Last modified: 2021/03/21 22:07 (external edit)

- THE VEGAN PARTY -